هدر بالا
امروز: چهارشنبه, ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ | ۱۵ شوّال ۱۴۴۵ قمری | ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ۱۰:۱۳
زمان مطالعه: 5 دقیقه

 

به گزارش اتاق ۲۴ به نقل از ایرنا، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تلاش دولت تدبیر و امید برای تعامل عزتمندانه با دنیا، نتیجه بخش بوده و آمارهای جذب سرمایه گذاری خارجی در پروژه های بزرگ ، مؤید این مهم است.

تلاش دولت برای تعامل عزتمندانه با دنیا نتیجه بخش بوده استیدالله صادقی عصر سه شنبه در همایش تجلیل از برگزیدگان صنعتی و معدنی استان گیلان در رشت افزود: این گونه نیست که خواسته باشیم از عزتمان بکاهیم و بدنبال این باشیم که فقط ارتباطاتی برقرار شود.
وی اظهار کرد: در همین راستا، در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی طی چهار سال گذشته، افزون بر هشت و نیم میلیارد دلار تفاهم انجام شده است. وی با بیان اینکه از این میزان ، بالغ بر هفت و نیم میلیارد دلار تبدیل به برنامه شده، افزود: پنج و نیم میلیارد دلار بعد از توافق برجام بوده است. صادقی تصریح کرد: این آمارها نشان دهنده آن است که تلاش دولت برای تعامل عزتمندانه با دنیا نتیجه بخش بوده، اگرچه عده ای تلاش می کنند که این دستاوردها را کدر نشان دهند.

 آمارها از نظر رشد و پیشرفت اقتصادی بیانگر حرکت درست کشور است

معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: فشارهای بین المللی و روش اداره کردن کشور ، شرایط دشواری قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم برای مردم بوجود آورده بود ولی مردم ایران ، به صحنه آمدند و تفکری را برگزیدند که عقلانیت و تنظیم امور در جهت امیدبخشی را در دستور کار دارد. وی تصریح کرد: اگرچه وضعیت به صورت مطلوب ، مورد رضایت و جبران کننده گرفتاری هایی که در دولت گذشته بوجود آمده، نیست؛ اما به گواه آمار افق کاملاً روشن، برنامه ها مشخص و تلاش های صورت گرفته در جهت صحیحی است. صادقی یادآور شد: دولت یازدهم با فشارهای بین المللی و خزانه خالی روبرو شد اما توانست با کاهش هزینه ها ، انضباط بخشی و کنترل لازم در حوزه های مالی و پولی در هزینه کردها و مخارج، درآمدها را بسوی پروژه های عمرانی سوق دهد. وی با بیان اینکه بین ۳۳ تا ۳۴ درصد اقتصاد کشور در بخش صنعت برنامه ریزی می شود، گفت: بر همین اساس رشد صنعتی از منفی ۱۰ درصد تا سال ۱۳۹۲ (در دولت گذشته) به مثبت شش و نیم درصد در سال گذشته رسیده است.

 ارتقاء رتبه کشور در بهبود فضای کسب و کار

صادقی با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار طرح در این چهار سال به بهره برداری رسید، گفت: بیش از ۷۶ هزار میلیارد تومان در این طرح ها سرمایه گذاری و افزون بر ۳۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: بموازات آن در بخش تجارت و خدمات تجاری حوزه صنعت، معدن و تجارت نیز بیش از ۷۵۰ هزار شغل ایجاد شده است. وی به اهتمام دولت برای حمایت از واحدهای تولیدی و رفع موانع تولید در جهت اشتغالزایی بیشتر اشاره و بیان کرد: با اقدامات حمایتی انجام شده، رتبه کشور در فضای کسب و کار از ۱۵۲ به ۱۲۰ بهبود یافته است. صادقی گفت: اگرچه این رتبه مطلوب نیست اما باید فضای کسب و کار و تعامل با دنیا صحیح و از تمامی ظرفیت های داخلی و خارجی استفاده شود تا به نتایجی برسیم که مورد رضایت باشد.

 برنامه ریزی ایجاد ۴۵۰ هزار فرصت شغلی در بخش صنعت، معدن و تجارت طی امسال

وی از برنامه ریزی دولت برای ایجاد ۴۵۰ هزار فرصت شغلی در بخش صنعت، معدن و تجارت در سال جاری در کشور خبر داد و گفت: ۵۰ درصد برنامه ها برای ایجاد فرصت های شغلی در کشور، مربوط به بخش صنعت، معدن و تجارت است. وی ادامه داد: از این تعداد فرصت شغلی، ۲۵۰ هزار در بخش صنعت و واحدهای صنفی اعم از تولیدی، خدماتی فنی، توزیع خدماتی و خدمات بازرگانی و ۲۰۰ هزار نیز در بخش صنایع و معادن است.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: از طریق سامانه بهین یاب و سایت مرکز امور اصناف طی سه ماه اول امسال، برای بهره برداری تا حدود یکصد هزار فرصت شغلی مجوز صادر کردیم و افراد شروع به کسب و کار کرده اند. وی افزود: با وجود همه مشکلاتی که دولت با آنها دست و پنجه نرم می کند، نگاه ها به ایران جدی شده و شرکت ها و غول های نفتی همچون توتال، با وجود مخالفت آمریکایی ها و دیگران، برای سرمایه گذاری جلو آمده اند.
 

عزم دولت برای نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی 

وی در بخش دیگری از سخنانش به ادامه حمایت های دولت از بخش تولید کشور اشاره و تصریح کرد: امسال دولت برای رونق تولید، نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی کشور و همچنین واحدهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است. وی همچنین با اشاره به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان نسبت به پدیده مخرب قاچاق کالا که به تولید صدمه می زند، دغدغه مند هستند، گفت: با اقدامات و شرایط فراهم شده ، حجم قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار در سال ۹۲ به ۱۲ و شش دهم میلیارد دلار در شرایط کنونی رسیده است. صادقی همچنین با اشاره به اصلاح شبکه های توزیع و نظام توزیع افزود: دولت ضمن پیش بینی برای حمایت از واحدهای سنتی، برای به حداقل رساندن واسطه ها و کاهش دادن هزینه ها اقدات خوبی انجام داده است.
در پایان این مراسم از ۳۴ واحد صنعتی برتر استان گیلان تجلیل شد.
صبح امروز ( سه شنبه) نیز با حضور یدالله صادقی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عملیات اجرایی بزرگترین مجتمع تجاری - تفریحی در حومه روستای اشکیک بخش خمام از توابع شهرستان رشت آغاز شد.

انتهای پیام

 

کد خبر 5633

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید