اتاق 24 مجموعه ای از اخبار سیاسی، اقتصادی و اتاق بازرگانی ایران

کد: 7652
بروزرسانی: سه شنبه, ۰۷ آذر ۱۳۹۶ ۱۶:۴۳
زعفران

تشخیص زعفران اصلی از تقلبی

 

زعفران
 

 به گزارش اتاق 24 با توجه به اینکه زعفران از جمله گیاهانی است که به دلیل قابلیت های ظاهری امکان تقلبی بودن آن بسیار زیاد است، لذا روش‌های مختلفی جهت تشخیص زعفران تقلبی وجود دارد که  می‌توان به این موارد اشاره کرد.

1- اگر تارهای زعفران را بین کاغذ صافی یا روزنامه گذاشته و فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بماند.


2- رنگ تارهای زعفران در بنزین محلول نیست، یعنی اگر چند تار را در بنزین انداختیم نباید بنزین را رنگین کند.


3- زعفران طبیعی دارای رنگ قرمز روشن و طعمی مطبوع و کمی تلخ و بوی تندی دارد.


4- زعفران در اسید سولفوریک غلیظ تولید رنگ آبی کرده که به تدریج به بنفش، قرمز گیلاسی و سرانجام قهوه‌ای تبدیل می‌شود.


5- این امکان وجود دارد که تکه‌های زعفران را روی شعله گاز بوتان قرار داده در این حالت زعفران خالص رنگ بنفش ایجاد می‌کند که مربوط به پتاسیم آن است گاهی ممکن است که رنگ نارنجی ایجاد کند اما در مورد زعفران تقلبی رنگ زرد آن ایجاد می‌شود.


6- به 0.1 گرم پودر زعفران ۱۰ میلی لیتر آب مقطر افزوده ۱۵ دقیقه تکان دهید سپس محلول را صاف نمائید و به آن ۱ گرم زغال چوب افزوده و تکان دهید سپس به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند و مجدداً صاف نمائید. رنگ زعفران با زغال چوب از بین می‌رود. لذا وجود رنگ در محلول نهایی نشان دهنده وجود یک رنگ آلی خواهد بود.


7- با اضافه کردن مقدار ۵۰ میلی لیتر کلروفرم به مقداری از زعفران محلول کلروفرم تقریباً بی رنگ خواهد شد در حالی که ایجاد رنگ زرد نشانگر وجود گل‌های دارای رنگ کاروتنوئیدی، میوه کاپسیلوم و یا رنگ‌های آنیلین می‌باشد.
 
لازم به ذکر است که  این موارد در مرحله شناسایی مقدماتی بوده و شناسایی کامل زعفران با روش‌های آزمایشگاهی دقیق و توسط آزمایشگاه‌های مجازو مجهز صورت می‌گیرد که نیازمند دستگاه‌های اندازه گیری دقیق از جمله اسپکتروفتومتر می‌باشد. قدرت رنگی زعفران یکی از پارامترهای عمده تعیین کننده کیفیت زعفران می‌باشد که با اندازه گیری میزان ترکیبات رنگی موجود در آن در طول موج 443 نانومتر بوسیله اسپکتروفتومتر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.



+ 0
مخالفم - 0

بازدید: 302

© تمامی حقوق این سایت برای وب سایت اتاق 24 محفوظ است.

طراحی سایت خبرگزاری