پیامی که عایشه ابوعبید در اوایل اردیبهشت از طریق موبایل دریافت کرد، مانند صاعقه به او برخورد کرد. پیام می گفت کوپن غذای ماهانه او از برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) ماه آینده متوقف خواهد شد.
مادر هفت فرزندی که شوهرش بیکار است، گفت: احساس کردم روحم دارد ترکم میکند. این کوپن برای تامین نیازهای غذایی اولیه ماهانه خانواده من استفاده می شد. من در آغاز هر ماه مشتاقانه منتظر دریافت آن هستم.
به مدت یک سال و نیم، خانواده عایشه یک کوپن غذایی از WFP به ارزش 108 دلار در ماه دریافت می کردند که نیازهای اولیه آنها به غذا و سبزیجات را پوشش می داد.
در 11 مه، WFP در بیانیه ای اعلام کرد که تا ژوئن 200000 نفر - تقریبا 60 درصد از ذینفعان در فلسطین - به دلیل کمبود شدید بودجه، دیگر کمک غذایی دریافت نخواهند کرد.
کمبود بودجه قبلاً WFP را مجبور کرده است که کمک های نقدی را در این ماه حدود 20 درصد کاهش دهد و تا اوت، آژانس مجبور خواهد شد در صورت عدم دریافت بودجه، عملیات خود را در کرانه باختری و غزه اشغالی متوقف کند.
سامر عبدالجابر، نماینده برنامه جهانی غذا در فلسطین، به الجزیره گفت: زمانهای ناامیدکننده اقدامات بسیار سخت را میطلبند. « ما چاره ای نداریم جز اینکه منابع محدودی را که در اختیار داریم گسترش دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که نیازهای آسیب پذیرترین خانواده ها برآورده می شود. آنها بدون کمک غذایی گرسنه خواهند ماند.»
وی گفت که برنامه جهانی غذا برای حفظ کمک های خود به فلسطین تا پایان سال به 51 میلیون دلار نیاز فوری دارد. برای خانواده هایی مانند عایشه، این کمک یک راه حیاتی برای بقای آنها در میان طوفانی از بحران های پایان ناپذیر مرتبط با اشغال غیرقانونی اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری است.
چند روز پس از دریافت هشدار WFP در تلفن خود، خانه عایشه در آخرین تشدید تنش در نوار غزه ویران شد. در بع د از ظهر روز 13 مه او با فرزند انش نشسته بود که صدای فریادهایی را در بیرون از خانه شنید که از همسایه ها می خواست تا خانه هایشان را تخلیه کنند. « من خیلی ترسیده بودم و بیرون رفتم تا اقواممان را ببینم که خانه هایشان را ترک می کنند. آنها به من گفتند ک ه به خانه روبروی ما برای بمباران هشدار داده شده است. فورا بچه هایم را جمع کردم و به خانه بستگانمان فرار کردیم.»
پس از بمباران خانه، عایشه، شوهرش و فرزندانشان به خانه بازگشتند و متوجه شدند که خانه تا حد زیادی به ویرانه تبدیل شده است.
عایشه در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود، گفت: «من خیلی دلم شکسته است. «احساس میکنم دنیا جلوی چشمان ما کوچک شده است. ما هیچ منبع درآمدی نداریم و کوپن غذا را از دست دادیم که به سختی نیازهای غذایی فرزندانم را تامین میکرد... و اکنون خانهمان را نیز از دست میدهیم.»
عایشه پس از 14 سال ازدواج گفت آنچه او را بیش از همه ناراحت می کند ناتوانی او در برنامه ریزی برای آینده فرزندانش است. «ما در اینجا مشغول تأمین معاش روز به روز هستیم. جایی برای آینده نیست.»
عایشه فارغ التحصیل تاریخ است و همسرش سلیمان دارای مدرک مشاوره روانشناسی است. اما یافتن شغل خوب در غزه تقریباً به سختی یافتن غذای مقرون به صرفه برای خانواده است. نرخ بیکاری 45.3 درصد است و از هر سه نفر، دو نفر برای تامین هزینه غذا با مشکل مواجه هستند.
سلیمان، 37 ساله، که اکنون در تلاش است تا کار نیمه وقت در ساخت و ساز، نجاری یا باربری پیدا کند، گفت: «هیچ فرصت شغلی برای جوانان و فارغ التحصیلان وجود ندارد.»
عایشه گفت: امیدوارم این تصمیم تهدید آمیز مورد توجه قرار گیرد. وقتی به این فکر می کنم که چگونه می توانم به هفت فرزندم غذا بدهم، تقریباً دیوانه می شوم.
.«عایشه و خانوادهاش در حال حاضر در یک خانه اجارهای زندگی میکنند تا اینکه خانهشان بازسازی شود. سلیمان گفت: «ما فقط با لباس هایمان از خانه خارج شدیم. ما تمام اثاثیه و وسایلمان را گم کردیم.»
در گزارش آ مده است که 1.84 میلیون فلسطینی یا 35 درصد از جمعیت، غذای کافی ندارند
در گزارش برنامه جهانی غذا آمده است، 1.84 میلیون فلسطینی یا 35 درصد از جمعیت، غذای کافی ندارند. ما از کمک کنندگان دولتی و بخش خصوصی می خواهیم که در این زمان دشوار به حمایت خود از برنامه جهانی غذا ادامه دهند. حمایت مستمر اهداکنندگان به ما این امکان را میدهد تا برای فلسطینیها راه نجاتی فراهم کنیم و همچنین راهحلهای .
.غذایی پایدار در فلسطین ایجاد نماییم. اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم که اطمینان حاصل کنیم که کار متوقف نمی شود