هدر بالا
امروز: شنبه, ۲۴ آذر ۱۴۰۳ | ۱۲ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری | ۱۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
  1. اخبار
سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۴۰۲ ۲۰:۵۵
زمان مطالعه: 4 دقیقه
از مجموع تأسیسات غزه، تقریباً 3000 کارخانه وجود دارد که از این تعداد 2000 کارخانه تا آستانه جنگ مشغول به کار بودند و مابقی سال هاست به حالت تعلیق درآمده اند. حتی کارخانه هایی که در حال فعالیت بودند، به دلیل کمبود مواد اولیه، برق و محدودیت صادرات،…

ارتش اسرائیل بمباران بخش صنعتی و تاسیسات نوار غزه را تشدید کرد و به تخریب زیرساخت های باقی مانده که در 15 سال گذشته شاهد 6 عملیات نظامی بود، ادامه داد.

در چهار روز گذشته کلیپ های ویدئویی هدف‌ گیری فزاینده کارخانه‌هایی که از زمان شروع جنگ به دلیل کمبود انرژی، آب و تا حدی شبکه‌های ارتباطی متوقف شده‌اند را نشان داد.

برای یازدهمین روز، ارتش رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن نوار غزه با حملات هوایی شدید ادامه می‌دهد که کل محله‌ها شامل تأسیسات صنعتی و تجاری را ویران کرد و هزاران کشته و زخمی در میان غیرنظامیان فلسطینی برجای گذاشت.

در سحرگاه 7 اکتبر، جنبش مقاومت اسلامی، حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی در غزه عملیات «طوفان الاقصی» و ارتش اسرائیل عملیات «شمشیرهای آهنین» را آغاز کردند.

نابودی اقتصاد

وزیر اقتصاد ملی در دولت فلسطین، خالد عسیلی، گفت: بر اساس آمار سال 2022، 50 هزار تأسیسات صنعتی و تجاری در نوار غزه گسترش یافته است. عسیلی در گفت و گو با خبرگزاری آناتولی خاطرنشان کرد که این تاسیسات علاوه بر انسان و درخت به هدف موشک های اسرائیلی تبدیل شده است و تنوع این تاسیسات از کارخانه ها تا فروشگاه های تجاری در بازارها را شامل می شود.

وی افزود: نابودی کامل زندگی اقتصادی امروز توسط اسرائیل انجام می شود. ما در مورد تلفات بی سابقه در تاریخ عملیات نظامی در نوار غزه صحبت می کنیم.

با توجه به سختی تردد بین شهرهای نوار غزه که شاهد بمباران شدید است، تیم‌های وزارت اقتصاد و نهادهای ذیربط نمی‌توانند گزارش خسارات ۱۱ روز جنگ اسرائیل را بدهند.

از مجموع تأسیسات غزه، تقریباً 3000 کارخانه وجود دارد که از این تعداد 2000 کارخانه تا آستانه جنگ مشغول به کار بودند و مابقی سال هاست به حالت تعلیق درآمده اند. حتی کارخانه هایی که در حال فعالیت بودند، به دلیل کمبود مواد اولیه، برق و محدودیت صادرات، ظرفیت تولید آنها از 30 درصد ظرفیت کامل آنها بیشتر نمی شد.

از 16 مهرماه همه کارخانجات درهای خود را بسته اند در حالی که نه وزارت اقتصاد و نه انجمن بازرگانان آماری از میزان تخریب به دلیل ناتوانی کارشناسان در دست ندارند.

تخریب زیرساخت ها

عسیلی گفت: دیگر خیابان و شبکه فاضلابی وجود ندارد، مهمتر از همه، اسرائیل شبکه های برق را نابود کرد، گاز و سوخت ما تمام شده، در حالی که کارگران سخت تلاش می کنند تا برای خانواده های خود سرپناهی فراهم کنند.

در غزه، کارخانه‌هایی در بخش‌های پوشاک و نساجی، صنایع غذایی، تولید چوب و مبلمان، برخی صنایع فلزی و ساخت برخی از انواع کودها فعالیت می‌کردند.

بر اساس داده های انجمن بازرگانان فلسطینی در غزه، این 2000 کارخانه حدود 25000 شغل مستقیم و حدود 35000 شغل غیرمستقیم ایجاد کردند.

بر اساس داده های اداره مرکزی آمار فلسطین، تا پایان سه ماهه دوم سال 2023، نرخ بیکاری در غزه 46.4 درصد بود، یعنی 245000 نفر بیکار.

تخریب بخش ارتباطات

بخش ارتباطات - که یکی از ارکان صنعت غزه است - نیز هدف بمباران اسرائیل قرار گرفت، طبق سندی که پنجشنبه گذشته توسط شرکت گروه مخابرات فلسطین - که علاوه بر تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت را نیز اداره می کند- صادر شد، آمار متاثر از بمباران را نشان می دهد.

بر اساس نتایج اولیه گروه مخابرات فلسطین، 35 درصد پایانه های شبکه تلفن ثابت و اینترنت خانگی دچار اختلال شدند که بیش از 50 درصد از مشترکان را تحت تأثیر قرار داده، درصدی که در پنج روز بعد افزایش یافت.

این بمباران باعث تخریب کامل در برخی مناطق و ویرانی نسبی در سایر مناطق در نوار، از جمله تیرها، کابل‌ها و خطوط فیبر نوری که غزه را به داخل متصل می‌کند، شد.

خسارات در این سطح متوقف نشد، بلکه از آن فراتر رفت و باعث ایجاد وقفه در مسیرهای اصلی فیبر نوری که نوار غزه را به کرانه باختری و جهان خارج متصل می کند نیز شد.

 

گزارش رویترز از تاثیر جنگ غزه بر سایت های انرژی اسرائیل

طوفان الاقصی: سقوط بورس و رکود اقتصادی اسرائیل در جنگ با حماس

حمله حماس به اسرائیل؛ چگونه بزرگترین نقض امنیتی و اطلاعاتی در تاریخ اسرائیل اتفاق افتاد؟

 

 

کد خبر 12947

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید