مشاغل غیرمالی نقش غیرقابل انکاری در پیشبرد فعالیتهای مالی و اقتصادی دارند. با این حال، وجود برخی از ویژگیهای ذاتی در برخی از گونه های این مشاغل، سبب شده تا آنها، به عنوان پوشش و بستری برای ارتکاب جرم و به ویژه پولشویی تبدیل شوند. امری که در کنار عدم درک صحیح و جامع دولتها از ریسک ارتکاب جرم در این مشاغل، آنها را به چالشی مهم تبدیل کرده که در سطوح تقنینی و ساختاری نیازمند توجه است.
در این راستا جهت کاهش مخاطرات این دسته از مشاغل، گروه ویژه اقدام مالی، نسبت به تعمیم الزامات ضدپولشویی به این دسته اقدام نمود. بیتردید، موفقیت در این امر مستلزم مرتفع نمودن موانع تقنینی و همچنین ارتقاء دولتها در سطح ساختاری در جهت اجرای مطلوب الزامات است. بدینسان در نوشتار حاضر، با روشی توصیفی و تحلیلی و با تکیه بر منابع معتبر، مخاطرات پولشویی مشاغل غیرمالی بررسی و چالشها و راهکارهای رفع آنها در پرتو توصیههای گروه ویژه مورد تحلیل قرار خواهد گرفت.
نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که ناکارآمدی قوانین در حوزه مشاغل غیرمالی و عدم تبعیت متولیان آن از رویکرد ریسکمحور، چالشهایی را در اجرای الزامات ضدپولشویی به همراه داشته است. از این رو، تنظیمگری پیرامون مشاغل غیرمالی و بهکارگیری رویکردی مبتنی بر ریسک در اجرای مقررات، از رهگذر آموزش به متولیان این حوزه، امری ضروری است. همچنین ایجاد زیرساختهایی مبتنی بر فناوریهای نوین، بهگونهای که زمینهساز اجرای موثر الزامات، متناسب با ماهیت مشاغل غیرمالی را فراهم آورد، درکاهش ریسک پولشویی موثر خواهد بود.
دریافت فایل PDF مقاله مخاطرات پولشویی مشاغل غیرمالی: چالش ها و راهکارها