هدر بالا
امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری | ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
  1. اقتصاد سیاسی
چهارشنبه, ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ ۰۹:۴۷
زمان مطالعه: 2 دقیقه
این مقاله ضمن اذعان به نقش فزاینده چین در معادلات قدرت در عرصه بین‌المللی و با مفروضگیری تداوم برساخته شدن تصور تهدید از چین توسط غرب، بررسی و شناخت منابع شکل‌گیری این تصور تهدید و چگونگی تلاش چین برای استفاده از مؤسسات کنفوسیوس به‌عنوان مهم‌ترین…

انجام اصلاحات اقتصادی و پیرو آن ظهور مسالمت‌آمیز چین سرآغاز نگرانی قدرت‌های غربی و طرفداران ارزش‌های لیبرالی در ساختار نظم بین‌المللی بود. نتیجه این نگرانی تلاش برای برساختن تصور تهدید از چین در نظام بین‌المللی و متوقف کردن ظهور چین در سه دهه گذشته بوده است.

این مقاله ضمن اذعان به نقش فزاینده چین در معادلات قدرت در عرصه بین‌المللی و با مفروضگیری تداوم برساخته شدن تصور تهدید از چین توسط غرب، بررسی و شناخت منابع شکل‌گیری این تصور تهدید و چگونگی تلاش چین برای استفاده از مؤسسات کنفوسیوس به‌عنوان مهم‌ترین رویکرد ژئوکالچر در مواجهه با این تصور را مهم‌ترین هدف خود می‌داند.

این مقاله با طرح این پرسش که مهم‌ترین منابع تصور تهدید از چین چه محورهایی بوده و چگونه چین از نقش مؤسسات کنفوسیوسی به‌مثابه رویکردی ژئوکالچر در برابر این تصور بهره می‌گیرد؟

با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی بر این ادعا است که مؤسسه کنفوسیوس از طریق معرفی تاریخ، فرهنگ و تمدن کمتر شناخته‌شده چین در درون جوامع دیگر به‌مثابه ابزار سیاست خارجی در تلطیف فضای تهدید برساخته شده و اصلاح برداشت‌ها از نیات و عملکرد چین کمک می‌کند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که منابع تصور تهدید چین در سه بخش ژئوپلتیک-نظامی، اقتصادی و سیاسی – ایدئولوژیک قابل طبقه‌بندی است.

برای دریافت مقاله اینجا را کلیک کنید

 

کد خبر 12468

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید